Jeroen

Gitaardocent

Ik ben opgegroeid in een gezin waar er bijna altijd muziek te horen was; mijn vader zong graag Gregoriaans, kerkliederen en Bach, mijn moeder speelde niet onverdienstelijk piano en mijn zusje kan fantastisch zingen.

Al heel jong was het duidelijk dat ik een meer dan gezonde dosis muzikaliteit bezat, wat zich vooral uitte in een heel sterk ritmegevoel. Ik wilde graag drummen, maar gezien het goede contact met de buren werd dat niet gehonoreerd. Op mijn 12e begon de liefde voor de gitaar; eerst een klassieke, maar al snel ook een elektrische.

Vanaf dat moment werd muziek nog meer mijn levenselixer. Ik begon ‘eigen liedjes’ te maken en dit te arrangeren naar de bandjes en combo’s waarin ik speelde.

Na mijn Atheneum heb ik een tijdje psychologie gestudeerd en ben gaan werken. Maar altijd bleef de muziek maar roepen. Uiteindelijk heb ik via een plaatselijke muziekschooldocent mijzelf voorbereid voor het conservatorium jazz en lichte muziek. De theorievakken heb ik gehaald bij de Schumann Akademie in Utrecht. In 2018 heb ik aan het conservatorium van Amsterdam de Post-HBO opleiding Muziekeducatie met goed gevolg afgesloten, zodat ik bevoegd ben om muziekles te geven in het (basis)onderwijs.

Ik geef al meer dan een kwart eeuw muziekles op gitaar, zowel op muziekscholen als in mijn privé lespraktijk. Van klassiek gitaar, pop, rock, blues, jazz, country, singer songwriter tot solfège, harmonieleer, muziektheorie, compositie, maar ook combo/ bandcoaching. Van alle markten thuis dus.

Over smaak valt niet te twisten en zo is het ook in muziek. Ik zie mijzelf als een reisleider in muziek. De leerling bepaalt welke muziek en het reisdoel en ik begeleid het proces. Sta er niet van te kijken dat de reis wel eens een heel leven kan duren zodat muziek – net als bij mij – een way of life wordt.

Wees welkom om jouw reis te boeken. Mijn (gitaar)koffer staat klaar!

Voor meer informatie en aanmelden kan je mailen naar [email protected]

jeroen-kleij