Jorinde

Viooldocente en eigenares van ConAnima Music Academy 

Jorinde van den Thillart (1988) is geboren in Nijmegen en begon op zesjarige leeftijd met vioolspelen. Zij volgde de vooropleiding aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht bij Joyce Tan. Na verscheidene succesvolle audities besloot ze om aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag te studeren bij Theodora Geraets. Zij begon al vroeg met lesgeven en rondde de driejarige minor Educatie af met een 9. Na haar Bachelor eindexamen in juni 2012 vervolgde Jorinde haar studie voor de Master of Performance bij professor Boris Brovtsyn aan de Guildhall School of Music & Drama in Londen, waar ze in 2013 met uitstekende beoordelingen haar diploma heeft behaald.

Jorinde heeft masterclasses ontvangen van o.a Igor Oistrakh, Ivry Gitlis, Philippe Graffin, Katalin Sebestyen, Suzanna Rabenschlagg, en Priya Mitchell. Met haar voormalig pianist, Alexander Buskermolen, heeft zij masterclasses gevolgd bij o.a Noam Greenberg, Lex Korff de Gidts, Gerhard Schulz en Kyoko Hashimoto.

Als solist heeft zij o.a. het eerste vioolconcert van S. Prokofiev met orkest vertolkt, speelde ze het dubbelconcert van Bach, soleerde zij het concert voor viool en piano van E. Chausson, speelde Tchaikovsky met orkest en onlangs was ze de soliste tijdens een vertolking van Schindler’s List.

Jorinde bespeelt een viool Fr. Caussin viool omstreeks 1875. Zij heeft deze mede m.b.v. Stichting Eigen Muziekinstrument en de Iona stichting kunnen aanschaffen, waarvoor zij hen erg dankbaar is. Haar strijkstok is aan haar geschonken door een particulier.

Jorinde is oprichter van ConAnima Music Academy Gouda, zij geeft hier vioolles, Muziek voor Ukkies en Eigenwijs Muziek en heeft inmiddels ruim 17 jaar ervaring in het lesgeven.
Tevens organiseert zij diverse cultureel maatschappelijke projecten en is zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van ConAnima.

Zij is getrouwd met Alexander Buskermolen en samen hebben zij 3 prachtige kindjes.

Muziekdocent Jorinde