Ruud

Gitaardocent

Ruud begon zijn studie op de gitaar op 17 jarige leeftijd. Na een aantal jaren privéles raakte hij geïnspireerd door het klassieke repertoire op de gitaar en in 2007 begon hij zijn Bachelor studie aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Tijdens zijn Bachelor studeerde Ruud bij Lydia Kennedy en nam hij deel aan verschillende projecten. Hij was onder andere ensemble lid tijdens het Gaudeamus festival in 2009 en ook heeft hij mee gedaan aan een project dat zich richtte op het repeteren en uitvoeren van De Staat van Louis Andriessen.

Na in 2012 zijn Bachelor studie te hebben afgerond begon Ruud aan zijn Master studie, ook aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem. Tijdens deze studie heeft hij zich gespecialiseerd in het hedendaags klassiek repertoire van de gitaar en heeft hij onderzoek gedaan naar de verschillende moderne speeltechnieken van de klassieke gitaar en de rol van de elektrische gitaar in de klassieke muziek. Ruud volgde lessen bij Lydia Kennedy en Frans van Gurp.

Samen met medestudenten heeft Ruud verschillende projecten ontwikkeld en uitgevoerd die ook bescheiden successen hebben geboekt buiten de opleiding. Bij de ontwikkeling van deze projecten heeft hij veel samengewerkt met componisten. Ruud heeft tijdens zijn eindexamen stukken gespeeld voor de klassieke en elektrische gitaar, waaronder de première van een stuk voor elektrisch gitaar van componist Ruud Roelofsen.

In 2014 heeft Ruud zijn Master studie afgerond en geeft sinds 2015 gitaarles in Gouda bij ConAnima Music Academy.

Ruud is getrouwd met Nina en samen hebben zij twee prachtige kinderen.

gitaardocent Ruud Harte