Sylvia

Cellodocent

Sylvia Cempini is geboren in Italië. Zij is verhuisd naar Duitsland toen zij vier jaar oud was en is daar direct begonnen met cellospelen bij Jan Peter Close en Karin Sassmannshaus. Ze is in 2011 aan het conservatorium in Zwolle gaan studeren bij René Berman, bij wie ze haar Bachelor of Music met succes heeft afgerond in 2015. Na haar examen is Sylvia aangenomen aan het conservatorium in Rotterdam, Codarts, alwaar ze een Masters diploma heeft behaald bij Herre-Jan Stegenga. Aan dit conservatorium heeft ze toevalligerwijs samen gestudeerd met Sebastiaan van den Bergh, onze andere cellodocent.

Sylvia heeft vanaf jonge leeftijd in diverse orkesten gespeeld en heeft in 2016 in de Metropole Orchestra Academy gemusiceerd. Ze is naast orkestmusicus fervent kamermuziekspeler. Sinds 2014 is zij celliste van het Shalom Ensemble in München en van het Camille Claudel Trio. In 2017 is zij samen met klarinetist Letizia Elsa Maula het New Phoenix Ensemble gestart, ze treden op in Nederland, Duitsland, Italië en Spanje en waren op televisie en radio te beluisteren.

Sylvia heeft altijd met veel enthousiasme les gegeven. Zij geeft sinds maart 2022 les aan ConAnima Music Academy in Gouda aan locatie Lekkenburg 148. Sylvia spreekt maar liefst vijf talen vloeiend, je kan bij haar les krijgen in het Nederlands, Engels, Duits, Italiaans en Frans. Meer informatie over haar manier van lesgeven is te hier te vinden.

Sylvia Celloles