Celloles

Celloles bij ConAnima Music Academy in Gouda wordt verzorgd door Sebastiaan van den Bergh en Eva Je kan beginnen met cellospelen als je 6 jaar oud bent. Die leeftijd ruimschoots gepasseerd? Geen enkel probleem, want ook volwassenen zijn meer dan welkom. In de celloles wordt aandacht besteed aan diverse aspecten zoals techniek, gehoor, houding, plezier etc. Sebastiaan ziet de lessen tevens als een bijdrage aan de algemene ontwikkeling; het bespelen van een muziekinstrument daagt leerlingen uit om de oren open te zetten, geduld te hebben, discipline te ontwikkelen.  Maar bovenal komt de leerling in aanraking met het heerlijke gevoel dat muziek maken teweegbrengt. Eva werkt in haar lessen aan de basis – toonladders en etudes – en muzikale expressie d.m.v. repertoire stukken. Zij past de structuur van elke les aan door het tempo en de behoeften van de leerling in de gaten te houden. Ze vindt het belangrijk om de leerlingen tijdens de lessen te motiveren en hen het plezier van samen musiceren bij te brengen. Ze speelt vaak duo’s met de leerlingen en is erg tevreden met de voor – en samenspeelmiddagen; dit is een hele mooie manier om samen muziek te maken.

Eva geeft op woensdag les aan de Lekkenburg 148 in Gouda Bloemendaal. Sebastiaan geeft op donderdag les aan de locatie Turfsingel aan het randje van de stad. Op beide locaties kan je gratis parkeren.

Een jaar celloles bevat naast je individuele lessen tevens 2 workshops en 2 voorspeelconcerten in de Vaste Burcht. Ook zorgen we ervoor dat er veel samengespeeld kan worden indien gewenst, zo zijn er duo- en ensemblelessen mogelijk. Kortom: les bij ConAnima betekent een veelzijdig aanbod, zodat je je zo breed mogelijk kan ontwikkelen.

Je kan een proefles inplannen door een mail te sturen naar [email protected]. De proefles kan je hier afrekenen.

Ik heb sinds twee jaar celloles van Sebastiaan en dat bevalt erg goed. Sebastiaan is als docent erg geduldig en kan goed uitleg geven, waarbij hij ook uitlegt wat de theorie achter een stuk is. Bovendien heeft hij ook veel professionele ervaring waardoor hij concrete tips kan geven. Ik blijf zeker nog lang les bij hem volgen.

Mark Bongers