Gitaarles

Gitaarles wordt verzorgd door Jeroen Kleij en Merel.
Je kan bij ConAnima kiezen voor zowel klassiek gitaar als popgitaar. Beiden hebben een andere techniek en daarmee een andere aanpak van lesgeven.

In de les wordt getracht de juiste balans te vinden tussen het leren beheersen van de gitaar en het laten aansluiten van het lesmateriaal aan de wensen van de leerling. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse methodes en boeken om zo te kunnen bepalen wat het prettigst bij je past. Er wordt aandacht besteed aan noten lezen en wanneer je lichte muziek wil spelen, is er tevens aandacht voor tabs en akkoorden. Er wordt gelet op een goede techniek van de linker- en rechterhand. Wanneer direct de juiste techniek wordt aangeleerd, wordt het spelen van de liedjes makkelijker en is er de mogelijkheid om steeds uitdagendere stukken te spelen. Het lijkt een open deur, maar het speelplezier van de leerling staat voorop.

Jeroen Kleij en Ruud Harte geven les bij ConAnima op dinsdag en woensdag op twee verschillende locaties. Op dinsdag kan je terecht aan de Turfsingel 31 en op woensdag bij zowel de Lekkenburg 148 als de Turfsingel 31.

Je kan bij Ruud terecht voor klassiek gitaar, popgitaar en ukelele. Jeroen geeft gitaar- en muziekles in alle stijlen aan vrijwel alle leeftijden. Hij gaat op muzikale reis en geeft spelenderwijs les aan jonge kinderen, waarna hij hen de basis van het gitaarspel aanleert.

Als een gepensioneerde die 2 jaar geleden begon met elektrische gitaar, en recent akoestische, vind ik Ruud een heel goede docent. Hij coacht mij niet alleen met gitaarspel, maar vooral met houding en beste plaatsing van de vingers. Na twee jaar akkoorden spelen ben ik overgestapt op fingerpicking en zoekt hij enthousiast naar geschikte stukken.

Jan Rorive