Muziek voor Ukkies

Wil je jouw kind aan muziek laten doen, maar is hij/zij nog een beetje te jong? Dan is Muziek Ukkies iets voor jullie! Muziek voor Ukkies is een cursus die Jorinde van den Thillart speciaal voor de kleintjes heeft ontwikkeld. In deze lessen komen diverse bekende – maar ook onbekende – Nederlandse liedjes aan bod , er worden spelletjes gedaan en de kinderen maken kennis met verschillende kleine instrumentjes. Denk hierbij aan xylofoons, djembés, sambaballen, ratels, tamboerijnen etc. De docente speelt stukjes op de viool en de kinderen mogen zelf piano, viool en gitaar spelen.

Cursus voor baby, dreumes en peuter

Er zijn 2 categorieën: de muziekcursus voor kleintjes van 4 maanden tot en met 2,5 jaar en en de peuter muziekcursus voor deugnietjes van 2,5 jaar tot 4 jaar. Iedere cursus is speciaal ontwikkeld voor de desbetreffende doelgroep. Voor elk kind dus wat wils! Uiteraard kan er gekeken worden in welke groep jouw kind het beste past, sommige kindjes lopen namelijk wat voor, anderen wat achter, dat is bij ons allemaal geen enkel probleem.

Er wordt spelenderwijs gewerkt aan gevoel voor muziek, expressie en bewegen. Muziek voor Ukkies is voor je kind een waardevol begin van een leven vol muziek. Het is bewezen dat het stimuleren van muzikaliteit op jonge leeftijd een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van het kind, zoals de motoriek, de taal en de verstandelijke en sociale ontwikkeling.

Naast het muzikale aspect, is het sociale aspect ook erg belangrijk, de kindjes kunnen samen spelen en samen delen. U heeft een heerlijk uurtje in de week met uw (klein) kind: daar waar onze samenleving tegenwoordig vrij hectisch is, is quality time erg belangrijk. De lessen van ConAnima Music Academy bieden u en uw kind dat uurtje samen. Daarnaast is het voor de (groot)ouders ook erg gezellig en een fantastische manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Wanneer:

Woensdag:

April 3, 10, 17

Mei 15, 22, 29

Juni 5, 12, 19, 26

Vrijdag:

April 5, 12, 19

Mei 17, 24, 31

Juni 7, 14, 21, 28

Korting

Voor ouders die de cursus met meerdere kinderen willen volgen is er een korting. Vraag er naar via [email protected]
We hebben tevens een Bring a Friend actie: voor ieder die zich aanmeldt bij ConAnima voor lessen, ontvang je €15,00 korting op je eigen factuur. Je mag korting stapelen!

Baby’s tot 4 maanden mogen gewoon gratis mee.

Wanneer start er een cursus?

Elke cursus bestaat uit 10 lessen van ongeveer 45 minuten en kost €135,00. Tussen de lessen door is er 5 minuten extra om rustig jasjes en schoentjes aan te trekken. Bekijk onder het tabje cursusdata wanneer wij starten met de muziekcursus.

Reviews

Marianne Rozemarijn:
Wij volgen met veel plezier ‘muziek voor ukkies’. Een mooie manier om kennis te maken met allerlei soorten instrumenten en muziek. Jorinde geeft de les op een ontspannen manier en met veel oog voor de belevingswereld van de kleintjes. Een aanrader!

Lisette van Loon:
Eind vorig jaar heb met mijn dochter van 3 de cursus Muziek voor ukkies gedaan. Mijn dochter ging er met plezier heen en heeft alle liedjes thuis nog veel gezongen. Vooral het trommelen vond ze leuk, we hebben veel geoefend met het trommelen op borden, tafels en waar je nog maar meer op kunt trommelen. Ook leuk zijn alle muziekinstrumenten die de kinderen mogen proberen in de les. Dat maakt deze cursus wat mij betreft net wat meer bijzonder dan de gemiddelde peutercursus. Een leuke afwisselende cursus met een goede opbouw!

Ja! Ik vond de cursus geweldig! En nog belangrijker: mijn dochter (10-13mnd) vond het ook helemaal super geweldig. Ik kan deze muzieklessen voor ukkies iedereen aanbevelen, echt zo leuk. In een ontspannen sfeer liedjes zingen, spelen met muziek instrumenten, bellen blazen, piano spelen, luisteren (en swingen!) op het viool spel van Jorinde. DOEN!

Nienke de Boer

Rondleiding door de studio